One Morning Left se chystají zbořit česká pódia

one-morning-left.jpg

Českým příznivcům, této groteskní disco-core, screamo, metalové bandy, se představí, a to hned dvakrát – ve středu 6.5. v prostorách pražského Futurum Music Baru a hned druhý den 7.5. zavítají na moravské pole klubu Na Rozcestí v Bystřici Pod Hostýnem.

Při této příležitosti nám představí své debutové EP Panda <3 Penguin , které zaznamenalo výrazný zájem nejen u evropského posluchače.

1ML byli založeni v únoru roku 2008 několika mladými kamarády z měst Vaasa a Jyvaskyla. Kapela začala rychle psát nový materiál, který představoval pěkně přímočaré screamo.

První songy, které kapela nezávisle nahrála, vyvolali vlnu zájmu na evropské hudební scéně. Byly jim nabídnuty koncerty ve Švédsku a Estonsku a na známém Fonofestu v Litvě, kde se na jednom pódiu setkali s takovými veličinami jako jsou Waterdown nebo The Blackout.

Poté kapela prošla několika změnami než našla tu správnou hudbu, kterou chtěla hrát.

1ML začali psát složitější songy s výraznou melodií, ostinátními metalovými riffy, kombinované s brutálními screamo vokály. To vše je podpořeno elektronikou v podobě samplů.

První EP Panda <3 Penguin bylo nahráno a nezávisle vydáno v zimě roku 2008 a získalo si širokou pozornost. Udělalo z One Morning Left jednu z nejslibnějších unsigned kapel ve Finsku.

Vydavatel EP byl nalezen až v Německu a kontrakt na vydání alba ( s mírně pozměněným tracklistem a dvěma novými songy ) v mnoha evropských zemích se právě podepisuje.

Dosavadní natočené EP se rozvíjí ze screama ovlivněného elektronikou do více progresivního a tvrdšího vyjádření. Stále si ponechává velmi jedinečné použití synthetizátoru a čisté vokály. Kapela svoji tvorbou může připomínat mnohé kapely jakými jsou Helia a Sienna Skies.

www.myspace.com/onemorningleft

Středa 6.5. Praha – Futurum Music Bar

evelynne.jpgJako hosty večera můžete očekávat zástupce české emo/screamo/pop punk scény pražské seskupení Evelynne a večer otevřou nové tváře z pražské indie-grunge kapely Inpeace.

Evelynne je 4 členná kapela z Prahy, hrající od října 2005. Věkový průměr členů kapely je 20 let. Za svoji krátkou existenci stihla kapela odehrát několik desítek koncertů a stála na jednom podium s mnoha zahraničními kapelami jako jsou Hopes Die Last (It), Fonzie (Pt), Blank Promise (Ger), Airway (It). Evelynne momentálně nahrála své první dvou písňové Demo 2008, dále Singl 2008 a kapela připravuje nový materiál na budoucí debutovou desku. Za svůj největší úspěch kapela považuje vítězství v soutěži USSF a přímí postup na festival Rock For People 2008. T-Mobile se stala branou do světa hudby i pro Evelynne a prodává náš song Autumn Serenade jako full track, vyzvánění a zvonění.

Začátek akce: 20.00 hodin

Vstup: 100 Kč ( pouze na místě )

Čtvrtek 7.5. Bystřice Pod Hostýnem – Klub Na Rozcestí.

Tento večer se po boku 1ML představí post-hardcore/screamo kapela My Funeral.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *